Intro:

Dit is de pagina over onze camptrailer en de verschillen veranderingen die er in de loop van de tijd zijn aangebracht.

Onze camptrailer op de Caravana

Toeval?:

Op zoek naar een andere tent kwamen we op het internet deze caravan tegen. Caravan is een groot woord voor dit 'bed op wielen' maar dit is wel precies wat we zochten. We hebben geen grote auto en deze caravan is voor onze auto geen probleem.
Met een leeg gewicht van 370 kg en een goede airodymische vormgeving is de Camptrailer ook door kleine auto's goed te trekken. De caravan mag tot 750 kg beladen worden, 'helaas' is de grens van onze auto 600 kg maar dat is voor ons meer dat voldoende. Doordat de achterklep in zijn geheel omhoog gaat is het ook erg eenvoudig om onze ligfietsen in de caravan mee te nemen. Hij stond in 2007 op de Caravana dus maar eens gaan kijken ... en na een paar bakken koffie besteld.

De standaard indeling:

De caravan is voorzien van een twee persoons opklapbaar bed op lattenbodem (1950 x 1350mm). Onder het bed, dat voorzien is van een gasveer, een ruime bagageruimte (1550 x 2000 x 250mm). De achterklep scharniert in zijn geheel omhoog en fungeert als steun voor de tent die je in enkele minuten plaatst. De tent heeft aan beide zijden een ingang zodat je niet op hoeft te letten hoe je de camptrailer neerzet. Staand onder de klep zit in de caravan rechts een 2 pits gastoestel met wasbak en kraan. De watertank (10 liter) en gasfles zitten in het kastje eronder. Links is een plek bedoeld voor een koelbox of kleine koelkast. Verder heeft de caravan in het slaapgedeelte aan beide zijden naast het bed smalle diepe vakken (100 x 2000 x 200mm). Deze gebruiken wij als opbergruimte voor de kleding. In het plafond zit luik voorzien van gaas welke vanuit het bed te bedienen is. Naast dit luik de plafondverlichting op 12V. Twee zijramen welke zijn voorzien van gaas en verduistering.

De indeling

Technische informatie:

Technische informatie:

4 5 6

Klus 1 Meer opbergruimte:

Deze caravan heeft niet veel kast ruimte en dus maar eens bekeken wat ik hieraan kan doen. Als eerste een plank tussen het dak en de deksel van de caravan gemaakt. Dit is een klem constructie die je er zo tussen plaatst met twee ogen in het dak om de hoeken aan op te hangen. Hier kunnen we de radio kwijt en diverse spullen die we vaak nodig hebben. In de tent zijn twee veranda-stangen gemonteerd waar haken aan komen om iets aan op te hangen. Op de foto is te zien dat je zo aardig wat spullen kwijt kunt. Ook een kapstok gekocht die aan de 'tentstok' onder het dak geschoefd kan worden. Hier vinden de jassen en de riemen van de honden een plek. Dit zijn allemaal makkelijke en snelle oplossingen die we al weer tijden gebruiken.

Klus 2 Disselbak:

Om nog meer kast ruimte in de caravan te creeren ontstond het idee om de gasfles en de watertank te verplaatsen. Maar waar laat je deze. Bij veel caravans staan deze in de disselbak maar die hebben we niet.
De bodem, voorzien van gaten, wordt van 12 mm multiplex gemaakt en aan het chassis van de caravan bevestigd. Er zaten hier al gaten in het chassis voor een extra steunen dus hoeft er niet geboord te worden. Bij de dissel wordt een klem constructie gemaakt dus hoeft ook hier niet geboord te worden. De disselbak kan door deze constructie zonder schade aan de camptrailer gemonteerd en verwijderd worden. De zij- en voorkant wordt van 2 mm multiplex welke met RVS schroeven op de onderkant zijn bevestigd. Er komt voor het mooie een schuine zijde in. Een deksel op de bovenkant, voorzien van een slotje, maakt de disselbak af.

4 5 6
7 8 9

Klus 3 Een grotere tent:

Tijdens een kampeer weekeind van de camptrailerclub zagen we een camptrailer met een grote tent. Deze tent was zelfgemaakt en had een mooie boogvorm waardoor deze goed bij de camptrailer past.
Zelf zijn we niet zo handig met het maken of vermaken van tenten dus maar eens een offerte gevraagd bij Tatteljee in Amsterdam. Deze viel niet tegen en korte tijd later hadden wij onze eigen grote tent. Nu hebben we de ruime om met onze twee honden bij slecht weer binnen te kunnen zitten. Het opzetten van de tent duurt nu wel wat langer maar dat hebben we er graag voor over.
Bij Perrysport vonden we een boogtent die bijna perfect aansluit op de ronding van de tent. Zo kan je bij slechter weer langer buiten blijven zitten. Alleen nog verzinnen hoe de kier tussen de tenten te dichten.

Klus 4 Elektra:

De standaard elektra is niet van zeer goede kwaliteit en rommelig ingebouwd. Als eerste wordt de 12V omvormer vervangen door een zwaarder exemplaar. Dit geeft wat speling met het eventueel aansluiten van meer 12V apparaten. Ook worden er meer 230V wandcontactdozen gemaakt om makkelijk de diverse apparaten van stroom te voorzien. In de binnenkant van de klep wordt een LED verlichting geplaatst voor voldoende verlichting in de tent. De snoeren vinden onzichtbaar een plek achter de afdekplaat. Een velengsnoer naar achteren zorgt ervoor dat we het koffiezetapparaat en de minigril achterin de tent kwijt kunnen.

Deze pagina wordt aangepast als er nieuwe ontwikkelingen zijn .....